Emma Wessman

Kategori: TANKAR

ATT SAKNA

Ni vet när man hör den där låten, eller ser det gamla fotot, eller bara fastnar med blicken för man har så mycket tankar, tankar om saknad. Ibland så saknar man någon så mycket att det känns som om hela hjärtat för en sekund ska brista. Man vill bara säga några ord, eller bara ha någons närvaro. Saknad gör så ont att man nästan ibland undrar om hjärtat ska brista? Jag tror att både jag och många fler måste lära mig att omvandla denna saknad till fina minnen och gå vidare. Ni vet de där underbara stunderna man haft, den där tiden som man glömmer bort att uppskatta när allt en dag känns brustet. Man måste komma ihåg vad man fått med sig, spara dessa fina minnen i hjärtat, men att gå vidare. Istället för att se sorg, se denna lycka som fanns, hur svårt det än är. Kom alltid ihåg att ni alla är värda det allra bästa, nöj er inte med något mindre. Det finns människor där ute som dör för dig, nöj dig inte med någon som inte skulle det, det finns någon som aldrig kommer att släppa taget. Jag lovar det blir bättre.

DU ÄR BOSS ÖVER DITT LIV

Det kommer en tid då man blir redo, redo att släppa in en annan människa i sitt liv. På riktigt. Då man vågar känna något på riktigt, våga satsa för att ge sitt hjärta till någon annan. Det kommer en tid då man är redo att släppa taget om någon, låta personen som betyder mest av allt gå en annan väg. Man vågar stå på sina egna ben och testa sina egna vingar. Till slut kanske man vågar förlåta, man förlåter någonting som gjort riktigt ont riktigt länge, man kan ta dennes hand i sin och acceptera dennes förlåtelse. Man har läkt så mycket att man inte längre skadas utan man vågar förlåta. När man inser vem man är och vem man vill vara är det dags att leva sitt liv till fullo, ta risker, våga chansa. Ingen är för stort eller för otäckt, inget är omöjligt. När du vaknar upp och vill växa upp så vågar man lämna allt det där som betytt så mycket bakom sig. Du får minnas men blicka framåt istället för bakåt, ta livet med storm. Möt din stora kärlek, han kanske finns framför dig även fast du inte ser honom. Våga släpp in nya människor i ditt liv, människor som ska finnas där, om du inte vågar släppa in någon så kommer du inte heller träffa nya människor. Kom ihåg att även om du är redo för att köra ditt race så kanske personen i fråga inte är det, vill någon inte förlåta dig, släppa dig eller släppa in dig så kommer dem inte göra det, då är det dags att fortsätta vandra. Våga vara den där lyckliga personen du vet finns där.

 

ATT KOMMA ÖVER NÅGON

Har fått frågor om hur man bäst tar sig igenom ett heartbreak, ska försöka ge mina bästa tips! Även om jag själv inte är riktigt där än.

Asså ställer mig frågan hela tiden om jag någonsin kommer komma över honom? Vad ska man göra för att faktiskt kunna släppa någon? När man har gjort slut med någon kan man jämföra känslorna med samma som när någon gått bort och det är ju faktiskt någonting som har dött ut vilket känns helt sjukt. Men man måste låta det ta tid, det tar olika tid för alla, klart man inte kan släppa något som en gång betytt allt på en dag. Men man kan heller inte låta det ta över ens vardag, om den här personen nu valt att inte vara mer med dig, varför ska du då spendera så mycket tid att tänka på den?

Det här är absolut inget jag vill glömma, har ju liksom älskat honom mer än allt. Men det är så jävla sjukt hur mycket man känner, hur vi kunde gå från att inte veta vilka varandra var till att veta mer om varandra än vad man själv vet till att gå tillbaka till steg noll igen? Vet inte vad jag vill, men kanske behöver man gå tillbaka till steg noll för att kunna släppa taget?

- Gör roliga saker, hur ofta har man inte känt sig lite begränsad för att man hade en till person att ta hänsyn till?? Nu är det me, myself and I, gör vad du vill och njut!! Njut av friheten och håll dig upptagen istället för att ligga hemma ensam, för det är ensamheten som svider när man är van vid att ha någon vid sin sida hela tiden.

Det var ett tag jag inbillade mig själv att detta var en liten "fas" och att det kommer fortfarande bli vi igen, han kommer fortfarande vara min resten av livet, han behöver bara tid. Men så kan man ju inte heller tänka, man kan absolut inte sitta och vänta på något som kanske inte ens kommer tillbaka? Bryt dina vanliga mönster, skapa nya! Släpp personer som vill släppa dig, släpp personer som trycker ner dig, du måste släppa dessa för att kunna få plats med nya personer som ska finnas där, som kommer finnas där! Hur ska man kunna hitta dessa personer om man bara kör i samma spår?! GO FOR IT, du är din egna boss och livet är precis vad man gör det till. Vill man ligga och klaga och gråta fine. Du bestämmer! Jag har vart där, men nu är det dags att resa sig upp! Jag känner lite att jag förlorade mig själv när vi förlorade varandra, jag jobbar på det nu och klart man inte mår som man ska hela tiden, men mitt mål är att komma till den punkten när jag bara är glad över vart jag står och vet vart jag vill komma. För varje dag som går så känner jag mig bättre, låt det ta tid men låt det inte ta över dig. Var den du vill vara, klart man kanske blir lite oklar under en period, men det kommer ordna sig! Det finns ett ljus.

1. Var ledsen, men inse ditt egna värde och när det är dags att släppa taget.

2. Så länge du hoppas kommer du aldrig komma över personen, so let it go.

3. När du insett allt det positiva, ni vet när man ligger och waynar över allt som var så bra, är det dags att inse att det också fanns negativa sidor.

5. Ha människor i din omgivning som vill ditt bästa och som stöttar dig i alla lägen! Man vill inte bara höra "han var en idiot", man vill bara ha någon som lyssnar!

6. SLUTA STALKA!!

7. Var inte vän med ditt ex, hur ska du kunna vara vän med någon du fortfarande har starka känslor för? Big nono även om man kanske inbillar sig att det går.

 

 

 

ETT AVSLUTAT KAPITEL

Hej! Det är folk som undrat lite här och var om jag och David har gjort slut, och ja det har vi. Tycker detta är jätte jobbigt att skriva om, sitter darrar i hela fingrarna och hoppas ni har förståelse för det. 

Det har vart upp och ner mellan oss den senaste tiden och för några veckor sedan gjorde han slut med mig. Känns typ som om jag lever i en dröm och att han kommer komma tillbaka när jag vaknar upp. Men såhär är det och det är bara att acceptera. All respekt till David men han har inte varit så himla respektfull mot mig den senaste tiden vilket ändå borde få mig att förstå att jag kanske inte borde vara med den här killen. Men alla ni som vart riktigt jävla kära någon gång vet hur det är, han är liksom den finaste personen i världen för mig och en av dem jag älskar allra mest. Så detta är sjukt jobbigt, han har vart min stora trygghet i 3,5 år och det är jävligt långt tid, trodde liksom att jag skulle dela mitt liv med den här personen och nu så är det inte så längre. Jag är inte arg eller någonting på David men jag är så himla förstörd, det är som att något har dött och det har det ju, Emma och David finns liksom inte längre och hjärtat vill inte förstå det. Tror att ett steg på vägen är att skriva det här, för det känns som att jag egentligen inte vill förstå att det är sant samtidigt som jag faktiskt måste inse det. Allt känns så jävla skit och när man har fått sitt hjärta krossat är det fan inte lätt ska jag säga, men nu är jag på botten och det kan bara bli bättre, man måste se det positiva hela tiden, jag har redan legat inne och gråtit hur mycket som helst, men nu räcker det. Det är helt sjukt men har inte sovit själv en ända natt sedan jag och David gjorde slut, men nu ska jag det, för jag är en självständig person och måste bevisa det för mig själv. Ni som vet ni vet. Vet hur det är att få hjärtat krossat i tusen bitar av den man älskar mest. Känns som jag aldrig någonsin skulle klara mig utan honom.

Kommer aldrig någonsin glömma den här tiden i mitt liv eftersom jag vart så himla lycklig med David, men nu är det tyvärr slut, allting har sin mening.

 

FUNDERINGAR ÖVER KROPPEN

Hur ska man se ut? Jag tänker så mycket på vad andra tycker och tänker ibland så jag ibland själv glömmer bort hur JAG vill se ut. Jag gick ner ca 10kg 2013/2014 och kände mig inte ett kilo smalare och jag känner själv att jag misskött min kost som tusan och det syns på kroppen, men det jag glömmer när jag kollar tillbaka på bilder är att JAG VAR NÖJD, hur ofta känner man den känslan? Jag kände den inte just då, men nu känner jag bara att den kroppen vill jag ha, jag är inte pinnsmal och kommer nog aldrig att bli för det passar inte mig men jag är heller inte tjock inte alls, nu är mitt mål att sträva efter kroppen jag hade och inte efter kroppen "alla ska ha" jag vill vara jag och är nöjd över den jag är, men for know vill jag köra på rätt kost för det vet jag kommer att löna sig eftersom jag tränar flera timmar i veckan.

Vill vara så duktig som jag var och bara känna fyfan vad bra jag är, jag har uppnått mitt mål. Siffran på vågen borde inte spela roll men det gör den på något sätt ändå? Vi vill inte väga över det och inte under det, kanske någonstans i mitten? Men det är så jobbigt att gå till gymmet, kan jag ibland känna, just för jag tycker de är så jäkla tråkigt, det är kul att dansa för det är ju ett brinnande intresse för mig, när mitt gymkort går ut ska jag nog köpa passkort för hur mycket roligare blir inte träningen när det är något som intresserar en? Om man tvingar sig fram får man ingen motivation och det är det jag måste ha just nu.

DSC_0413 Kärlek är inte kärlek som förändras när förändringar sker, men våran kärlek förändras inte den utvecklas. Den mognar, jag tror att den gör det på grund av vårt distans just nu, för att vi får lära oss att vara utan varandra. Men det är inte lätt, jag saknar honom morgon och kväll. Längtar tills dagen han kommer hem igen, känner mig ensam fast det är folk runtom mig dagligen, han är den som gör mig hel igen. Han är min första, min sista och mitt allt. Han är den.

REDO

Det kommer en tid då man bli redo, redo att släppa in en annan människa i sitt liv. På riktigt. Då man är redo för att känna, för att satsa, för att ge sitt hjärta till någon annan. Man är redo för att bli två. Det kommer en tid då man blir reda att släppa taget om någon, låta personen som betyder mest av allt, gå en annan väg. Man är redo för att gå vidare, man är redo att stå på egna ben. Till slut så är man redo, redo för att förlåta, redo för att förlåta någonting som har gjort riktigt ont, under en längre period. Man kommer till en tid i livet då man är redo att ta personen i handen och acceptera dennes förlåtelse. Man kommer någon gång har läkt så pass mycket att man inte länge skadas av denna person, man är redo att förlåta. Det kommer en tid då man är redo för att upptäcka nya saker, leva ut sitt liv till fullo, ta risker och göra saker som man aldrig vågat förut. Det kommer en tid då man blir modigare än någonsin, då ingenting är för stort eller för otäckt, då ingenting är omöjligt. Det kommer en tid då man är redo att åldras, man är redo att lämna det gamla bakom sig. Glömma, förlåta och se framåt. Man blir redo att åldras och ta åldern med storm. Man är helt enkelt redo. Innan du är redo så kommer du inte möta din stora kärlek, även fast han står precis framför dig. Är du inte redo så kommer din väns förlåtelse bara vara tomma ord, tomma ord som inte kommer gå att besvara. Är du inte redo att släppa in någon i ditt liv eller hålla någons hand så kommer du heller inte göra det. Är du inte redo att ta steget ut i verkligheten och upptäcka nya saker, då kommer du heller inte göra det. Och bara för att du är redo så betyder inte det att den personen som du vill släppa in i ditt liv är redo att öppna sitt hjärta för dig. Din vän kanske inte är redo att ta emot din ursäkt, även fast det inte finns något du hellre vill. Någon är inte redo att släppa taget om dig, och du kommer då inte bli släppt innan personen i fråga är redo för det. För du måste vara redo, för är du inte redo så är du inte redo. - Denna fina text är lånad av: Linnea Boren

ABOUT ME

DSC_0799

Three about me- Så jävla mörkrädd haha, går hellre en omväg med lampor överallt endast för att slippa mörkret och en läskig väg. Dålig förlorare, hatar att förlora haha, inombords vill jag typ döööö när jag förlorar haha. Shopaholic.

Vad kallas du för? Emmsi (David kallar mig det♡♡♡), haha har typ inga smeknamn vill ha massor.

Vad gör du just nu? Ligger i sängen, pluggar och myser med David.

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? Vill vara 19, snart fylla 20 och räkna ner dagarna till studenten så jag är fri att göra vad jag vill i livet, men samtidigt vill jag vara exakt där jag är nu.

Vad har du på dig? Träningsthigts + tröja och tofs, kom nyss hem från träningen.

Jobbigaste just nu? Skoooolan, går snart under..

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? En fin vit strand med alla människor jag trivs med mest.

Om du läser bästa vänner, vem tänker du på då? De som finns där hela livet och ställer upp i alla lägen.

En mening som stämmer in på dig? Envis som fan.

Hur är livet om fem år? Förhoppningsvis inte i Hallsberg utan i ett varmt land på en strand med David redo för nästa destination och bara njutandes av livet, vill bara leva och vara lycklig. Kommer vara 22 år kan inte ens föreställa mig det??? Tiden går för fort, är så jävla lycklig just nu och har jag dessa underbara människor runt omkring mig då som jag har nu kommer jag vara lyckligast på jorden.

FINASTE ÄNGELN PÅ HIMMLEN

Idag fyller min älskade mormor 66 år, jag önskar att hon fortfarande fanns här för hon är en av de finaste människorna på jorden. Grattis på födelsedagen mormor, älskar dig <3

20140511-175818.jpg